
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3
2 sztuki
1 łyżeczka
10 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój w plasterki, posyp solą i odłóż, aby puściły sok.
Krok 2
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut. Odcedź i pokrój w plastry.
Krok 3
Cukinię i pomidory pokrój w plastry, a czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 4
Bakłażan opłucz i osusz, następnie razem z cukinią dodaj do czosnku. Smaż 3 minuty.
Krok 5
Plasterki warzyw ułóż na przemian w formie żaroodpornej. Oprósz solą, pieprzem i ziołami a także serem.
Krok 6
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej