Zapiekana jarosza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana jarosza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3

2 sztuki

1 łyżeczka

10 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w plasterki, posyp solą i odłóż, aby puściły sok.

Krok 2

Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut. Odcedź i pokrój w plastry.

Krok 3

Cukinię i pomidory pokrój w plastry, a czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 4

Bakłażan opłucz i osusz, następnie razem z cukinią dodaj do czosnku. Smaż 3 minuty.

Krok 5

Plasterki warzyw ułóż na przemian w formie żaroodpornej. Oprósz solą, pieprzem i ziołami a także serem.

Krok 6

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej