
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muszle umyj.
Krok 2
W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj gałązkę tymianku. Następnie dodaj rozdrobnione pomidory wraz z zalewą.
Krok 3
Dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostce Knorr oraz pieprzem. Sos gotuj chwilę na małym ogniu.
Krok 4
Następnie do gotującego się sosu wsyp umyte muszle. Garnek przykryj i całość gotuj 5 minut.
Krok 5
W tym czasie masło wymieszaj w miseczce z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Bagietkę pokrój, posmaruj masłem i zapiecz w piekarniku.
Krok 6
Gotowe muszle nałóż na talerze i posyp pokrojonym szczypiorkiem. Danie podawaj z chrupiącymi grzankami i sałatą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej