Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

6 sztuk

50 mililitrów

2 sztuki

null

250 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

75 gramów

null

null

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć wszystkie składniki na gazpacho do miski i zostaw je w lodówce na kilka godzin.

Krok 2

Przełóż je do blendera, dodaj kilka kostek lodu i zmiel na gładką masę.

Krok 3

Liście rzeżuchy namocz w osolonym wrzątku na 20 sekund. Wrzuć je do zimnej wody.

Krok 4

Odsącz i dodaj bulion drobiowy, sok z cytryny oraz oliwę. Zmiel ponownie przy pomocy blendera. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Nakładaj łyżkę gazpacho do kokilki, dodaj puree z rzeżuchy i dekoruj kawałkami papryki i łodyżkami świeżej rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z czerwonej papryki i z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej