Zupa z kukurydzy i boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kukurydzy i boczku

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, posiekać drobno. Seler obrać pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na suchej patelni na chrupko. Dodać do niego cebulę i seler. Smażyć aż warzywa będą miękkie.

Krok 2

Kosteczkę knorra zalać wrzątkiem i zrobić wywar. Do wywaru dodać odcedzoną kukurydzę, wlać boczek z warzywami, sol, pieprz do smaku. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Na koniec wlać śmietanke i posiekaną natkę pietruszki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej