
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Gotuj około 30 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Rosołu z kury Knorr.
Krok 3
Zupę zmiksuj, jeśli jest za gęsta dolej wody, chwilę gotuj, następnie zabiel śmietaną i dopraw pieprzem.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie upraż pestki słonecznika. Posyp nimi zupę już na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej