Gnocchi ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

3 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

null

null

1 opakowanie

null

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 5

Dodaj rozmrożony szpinak i smaż, do chwili gdy będzie miękki.

Krok 6

Dopraw sola i pieprzem, po czym wlej śmietankę. Gotuj jeszcze chwilę, do chwili gdy sos zgęstnieje. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej