Gram masala - przyprawa rodem z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gram masala - przyprawa rodem z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

0.75 łyżeczki

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchą patelnię wsyp kolendrę, kardamon, kmin rzymski, pieprz, goździki i ciągle mieszając podgrzewaj przez 2-3 minuty.

Krok 2

Pod koniec prażenia wsyp pozostałe przyprawy i wszystko wymieszaj.

Krok 3

Po zdjęciu z ognia poczekaj do czasu, gdy przyprawy ostygną, a następnie całość zmiel w młynku. Przyprawę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej