Zupa krem z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z indyjską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.

Krok 4

Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.

Krok 6

Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.

Krok 1

Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej