Barszcz biały chrzanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały chrzanowy

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 2

Krok 3

Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut. Podawaj z pieczywem. Możesz dodać też szczyptę majeranku i pół ząbka czosnku.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Iwona Sikorska

    Iwona Sikorska , 25.03.2016

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Barszcz biały Wielkanocny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały chrzanowy Barszcz biały chrzanowy

Jeśli cenisz smaki typowe dla kuchni staropolskiej to koniecznie wypróbuj przepis na przepyszny, lekko kwaskowaty biały barszcz z wyrazistym chrzanem i delikatną białą kiełbasą. Sprawdzi się on idealnie jako potrawa obiadowa nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na co dzień. Na pewno zaskoczy każdego swoim głębokim smakiem. Przygotujesz go błyskawicznie. Zacznij od zagotowania wody lub bulionu, a następnie dosyp do niej Fix Knorr. Później dodaj pachnącą białą kiełbasę oraz ostry, najlepiej świeżo tarty chrzan. Gotowy aksamitny i aromatyczny barszcz podawaj ze świeżym, chrupiącym pieczywem i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić jego smak, to na koniec przypraw go pachnącym majerankiem lub wciśnij połowę ząbka czosnku. Smakuje jak u mamy!