Barszcz biały z grzankami i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

1 opakowanie

2 sztuki

750 mililitrów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 15.06.2016

    bardzo smaczny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały z grzankami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały z grzankami i kiełbasą Barszcz biały z grzankami i kiełbasą

To smakuje wybornie! Barszcz biały z chrupiącymi grzankami i kiełbasą to idealna propozycja na pyszny obiad. Miska takiej zupy zaspokoi głód i rozgrzeje a ze względu na zawarte w niej aromatyczne przyprawy – także pobudzi apetyt. By ją ekspresowo przygotować, zagotuj wodę lub bulion i dodaj przyprawę Knorr. Do zupy wrzuć pokrojoną w półplasterki delikatną białą kiełbasę. Z powodzeniem możesz zastąpić ją np. wędzoną szynką, a wówczas barszcz nabierze lekko dymnego aromatu i smaku. Na koniec dolej do niego śmietanę, która sprawi, że stanie się bardziej kremowy. Ten wyśmienity barszcz idealnie będzie smakował z chrupiącymi, złocistymi grzankami. Zrób je ze swojego ulubionego chleba. Wystarczy, że pokroisz go w kostkę i podsmażysz na margarynie. Jeśli chcesz dodać zupie jeszcze więcej smaku to posyp ją suszonym, pachnącym majerankiem, pietruszką albo tymiankiem.