Jabłka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło włóż do żaroodpornego naczynia i zagrzej w mikrofalówce.

Krok 2

Jajka ubij z mlekiem.

Krok 3

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszaj w misce, połącz z mlekiem i roztrzepanymi jajami.

Krok 4

Następnie dodaj masło i wyrób na gładkie ciasto.

Krok 5

Jabłka posiekaj, wsyp do ciasta, dodaj sok i skórkę z cytryny, po czym wymieszaj. Ciasto przelej do okrągłego żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i zagrzej w mikrofalówce.

Krok 6

Wierzch posyp cukrem z cynamonem. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej