
Składniki
1.5 szklanki
2 sztuki
1.5 szklanki
4 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło włóż do żaroodpornego naczynia i zagrzej w mikrofalówce.
Krok 2
Jajka ubij z mlekiem.
Krok 3
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszaj w misce, połącz z mlekiem i roztrzepanymi jajami.
Krok 4
Następnie dodaj masło i wyrób na gładkie ciasto.
Krok 5
Jabłka posiekaj, wsyp do ciasta, dodaj sok i skórkę z cytryny, po czym wymieszaj. Ciasto przelej do okrągłego żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i zagrzej w mikrofalówce.
Krok 6
Wierzch posyp cukrem z cynamonem. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej