Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

6 plastrów

1 szklanka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, drożdże, sól, dodaj wodę i olej, wymieszaj drewnianą łyżką.

Krok 2

Wyłóż masę na wysypaną mąką stolnicę, formuj ciasto.

Krok 3

Wyrobioną kulkę przełóż na wysypaną mąką deskę, posmaruj oliwą, odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Kulkę podziel na 4 części, każdą rozbij dłonią.

Krok 5

Przecier, keczup, zioła, sól, pieprz i zmiażdżony czosnek wymieszaj i posmaruj każdy placek.

Krok 6

Z sera wycinaj cienkie paski, układaj na pizzerinkach na kształt pajęczyny. Na każdą pajęczynę dodaj pająka wykonanego z oliwek.

Krok 7

Piecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej