Orzechowe szaszłyki z kurcząt przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowe szaszłyki z kurcząt

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

0.5 szklanki

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę.

Krok 2

Czosnek posiekaj, połowę wymieszaj z sokiem z limonki i z przyprawami. Marynuj mięso w przygotowanej zalewie przez godzinę.

Krok 3

Przygotuj sos orzechowy. Masło, pozostały czosnek, sos sojowy i cukier podgrzej, dodaj zmiksowaną kremówkę i wymieszaj. Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z limonki.

Krok 4

Kawałki kurczaka nadziej na patyczki szaszłykowe i grilluj przez 30 minut. Podawaj razem z nieco przestudzonym sosem orzechowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowe szaszłyki z kurcząt - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej