Jogurt naturalny z musem z owoców przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt naturalny z musem z owoców

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
980 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 gramów

300 gramów

280 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyć. Truskawki i borówki zmiksować na gładką masę.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 1

Krok 2

Do przeźroczystej szklanki wkroić banana, a następnie wlać połowę opakowania jogurtu. Posypać jogurt płatkami owsianymi. Potem wlać masę owocową. Na wierzch dodać resztę jogurtu. Całość posypać nasionami chia. W ramach dekoracji można ułożyć świeże listki mięty.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B6, B12, kwasu foliowego.

3

Opinie o przepisie

  • Sandra Kijak

    Sandra Kijak , 21.09.2019

    Ile to ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Beata Szymansks

    Beata Szymansks , 10.07.2019

    To coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej