Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

400 mililitrów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 1

Krok 2

Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 2

Krok 3

Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 3

Krok 4

Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin E, C.

1

Opinie o przepisie

  • Laura Biagiotti

    Laura Biagiotti , 26.06.2020

    Przepyszne .Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej