Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z bambusem w nigeryjskim styluKurczak z bambusem w nigeryjskim stylu

Danie, które łączy w sobie smaki Azji i Afryki. W podobny sposób kurczaka przygotowuje się także w Indonezji. Dziś już nie wiadomo, czy przepis narodził się właśnie tam, czy w Nigerii, w tym przypadku szczypta nigeryjskiego imbiru przesądza sprawę