Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sri lankan curry
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilliTajskie placuszki rybne z sałatką, z oshinko i słodkim sosem chilli

Kolejna wyprawa do Azji tym razem przywiodła nas do Tajlandii. Proponujemy lekkie placuszki z mintaja, podkreślone słodko - pikantnym smakiem sosu chilli. Jednak największą niespodzianką jest sałatka z marynowaną rzodkwią zwaną oshinko. Jej smak i chrupkość urzekają, lecz co nie mniej ważne jest bardzo zdrowa