
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
100 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.
Krok 2
Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.
Krok 3
Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.
Krok 4
Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej