Kalarepa z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalarepa z szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

100 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kalarepę w prostokąty lub kwadraty.

Krok 2

Szynkę pokrój dowolnie. Cebule drobno posiekaj.

Krok 3

Zagotuj szklankę wody i rozpuść w niej Bulinetkę drobiową Knorr.

Krok 4

Kalarepę i szynkę stopniowo dodawaj do bulionu.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasna Knorr cały czas mieszając. Gotuj do zgęstnienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalarepa z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej