Karkówka w ostrej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w ostrej marynacie

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

3 łyżki

4 plastry

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 minut, często przewracając mięso, aby równomiernie się usmażyło. Usmażone mięsko podajemy w asyście ulubionej surówki.

ilka_86

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej