Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w cienkie paski. W miseczce wymieszaj imbir, olej sezamowy, sos sojowy oraz czosnek. Marynatę dodaj do kurczaka i wymieszaj. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka minut.

Krok 2

Marchewkę oraz cukinię pokrój w cienkie krążki. Paprykę i cebulę pokrój w mniejsze, nieregularne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, następnie dodaj pokrojone warzywa i fasolkę. Smaż chwilę na mocnym ogniu.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml zimnej wody, a następnie wlej do smażącej się potrawy. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z długoziarnistym białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej