Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami
łatwe
147 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłucz i pokrój w cienkie paski. W miseczce wymieszaj imbir, olej sezamowy, sos sojowy oraz czosnek. Marynatę dodaj do kurczaka i wymieszaj. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka minut.
Krok 2
Marchewkę oraz cukinię pokrój w cienkie krążki. Paprykę i cebulę pokrój w mniejsze, nieregularne kawałki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, następnie dodaj pokrojone warzywa i fasolkę. Smaż chwilę na mocnym ogniu.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml zimnej wody, a następnie wlej do smażącej się potrawy. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z długoziarnistym białym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej