Kaszubska polewka kminkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszubska polewka kminkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null

0.5 szklanki

null

1 łyżka

2 łyżki

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kminek przesmaż bez tłuszczu, alej połową rosołu Knorr i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę.

Krok 2

Przecedź przez sito, ponownie przełóż kminek do wywaru i zagotuj.

Krok 3

Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź śmietaną i odrobiną wywaru i połącz z resztą zupy.

Krok 4

Wymieszaj i podgrzej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej