
Składniki
1 litr
4 łyżki
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wlej kefir do wyższej szklanki.

Krok 2
Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej