Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną marchewkę pokrój w cienkie półplastry i przesmaż wraz z czosnkiem w rozgrzanym garnku. Wlej 1 l wody i zagotuj.

Krok 2

Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół i usmaż na patelni. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka.

Krok 3

Zupę dopraw Bulionetką, dodaj tymianek oraz pieprz.

Krok 4

Na koniec dodaj liście szpinaku, zupę gotuj 5 minut. Przed podaniem posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast zwykłego pieczywa możesz podać do zupy chrupiące grzanki z bagietki zapieczone z serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej