Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi
łatwe
68 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
400 gramów
1 litr
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyj i obierz banany.

Krok 2
Truskawki wyjmij z zamrażarki, odstaw na trochę. Do koktajlu użyj lekko zmrożone.

Krok 3
Zmiksuj blenderem truskawki z bananem. Dodaj maślankę i ponownie zmiksuj całość.

Krok 4
Wymieszaj koktajl z otrębami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy B2, witaminy B6, folianów, witaminy B12.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej