Koktajl z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

30 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i sparz. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Krewetki skrop koniakiem i włóż do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Umyte pomidory pokrój na 8 części, a cebulę pokrój w piórka. Fasolę oddziel od soku i opłucz.

Krok 4

Jajka pokrój w ćwiartki. W większym szklanym półmisku ułóż sałatę.

Krok 5

Potem po kolei układaj na sałatę połówki jajek, fasolę i pomidory. Na sam koniec wyłóż krewetki, posyp natką pietruszki i ułóż kawałki cytryny. Sałatkę pole sosem i posyp grzankami.

Krok 6

Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr połącz z majonezem i ketchupem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej