
Składniki
25 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
30 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i sparz. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Krewetki skrop koniakiem i włóż do lodówki na pół godziny.
Krok 3
Umyte pomidory pokrój na 8 części, a cebulę pokrój w piórka. Fasolę oddziel od soku i opłucz.
Krok 4
Jajka pokrój w ćwiartki. W większym szklanym półmisku ułóż sałatę.
Krok 5
Potem po kolei układaj na sałatę połówki jajek, fasolę i pomidory. Na sam koniec wyłóż krewetki, posyp natką pietruszki i ułóż kawałki cytryny. Sałatkę pole sosem i posyp grzankami.
Krok 6
Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr połącz z majonezem i ketchupem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej