Kolorowa sałatka z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Kolorowa sałatka z ryżem

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

3

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

4 sztuki

8 sztuk

8 łyżeczek

1 pęczek

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

160 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj, osusz, jabłka i paprykę pokrój w kostkę.

Kolorowa sałatka z ryżem  - Krok 1

Krok 2

Marchew i seler naciowy pokrój w cienkie plasterki.

Kolorowa sałatka z ryżem  - Krok 2

Krok 3

Ryż ugotuj z przyprawą Knorr Naturalnie smaczne „Chłopski garnek” i ostudź.

Kolorowa sałatka z ryżem  - Krok 3

Krok 4

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Kolorowa sałatka z ryżem  - Krok 4

Krok 5

Wszystkie warzywa, jogurt oraz olej dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj. Sałatkę posyp rozkruszonymi orzechami arachidowymi.

Kolorowa sałatka z ryżem  - Krok 5
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin A, E, B1, B6, C.

1

Opinie o przepisie

  • Jerzy Galicki

    Jerzy Galicki , 17.10.2020

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej