Kompot z suszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot z suszu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

4 sztuki

4 łyżki

30 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce opłucz, włóż do osobnych rondelków, zalej letnią przegotowaną wodą tak, aby przykryła owoce. Odstaw na kilka godzin.

Krok 2

Do śliwek dodaj łyżkę miodu i cynamon, gotuj 10 minut.

Krok 3

Do fig dodaj sok i skórkę z cytryny, gotuj 25 minut.

Krok 4

Do jabłek dodaj resztę miodu i goździki, gotuj 10 minut.

Krok 5

Wszystkie wywary połącz i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej