
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę, dodaj odciśniętą z mleka bułkę. Wbij surowe jajko.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj do jajek. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Zagnieć masę i uformuj kotlety.
Krok 4
Obtocz je w bułce i smaż na oleju na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej