
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 łyżek
5 łyżek
500 gramów
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj buraki, obierz i zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 2
Następnie zalej szklanką wody, dodaj bulionetkę Knorr, masło i zagotuj. Na końcu wsyp kaszę manną i poczekaj aż całość zgęstnieje.
Krok 3
Po schłodzeniu dodaj jajko, cukier, wymieszaj i uformuj kotlety.
Krok 4
Kotlety obtocz w bułce tartej i usmaż na maśle. Gotowe kotlety polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej