Krem brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brzoskwiniowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

100 mililitrów

1.5 łyżki

150 gramów

1.5 łyżki

1 opakowanie

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.

Krok 2

Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej