Krewetki z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z czosnkiem

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

6 sztuk

130 mililitrów

1 gram

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do woka wlewamy troszkę oliwy i przeciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku. Smażymy chwilkę aż wyparuje woda.

Krok 2

Jak czosnek zacznie się rumienić wrzucamy krewetki i dolewamy ok pół szklanki oliwy, dorzucamy papryczki i doprawiamy solą i pieprzem - z tym ostrożnie, bo czasami czosnek jest bardzo ostry. Na koniec dodajemy zieleninę i mieszamy - gotowe!

Krok 3

Naczynia podgrzałam sobie wcześniej w piekarniku zeby danie dłużej było ciepłe.

Marta Stańczak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej