Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez dokładnie łączymy z powidłami oraz curry.

Krok 2

Cebulę, kroimy w piórka, ser na półplasterki, a brzoskwinie na półksiężyce.

Krok 3

Bagietki dzielimy na dwie części, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić ich do końca. Smarujemy masłem, a następnie układamy roszponkę, szynkę, ser, brzoskwinie oraz cebulę. Zamykamy i pakujemy na piknik.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej