Krewetki ze szpinakiem i kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki ze szpinakiem i kaszą

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

2

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 garść

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać.

Krok 2

Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać.

Krok 3

Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego!

nati_cook Natalia

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Super przepis , szybko i łatwo zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Bardzo smaczne danie, mojej rodzinie sie spodobało, dziękuję.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej