Krokiety z jakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jakiem i pieczarkami

Autor: paulina mech

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach, duszę z odrobina masła.

Krok 2

4 jajka gotuję, studzę, obieram, wrzucam do miski i rozdrabniam widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Mieszam z pieczarkami. doprawiam.

Krok 3

Smaruje naleśniki, zawijam, panieruje i smażę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej