Kulki z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, a następnie ostudź, obierz i rozgnieć.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj odcedzonego tuńczyka i posiekaną chilli i cebulę oraz wbij jajko i wrzuć curry i liście curry,

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i wyrób masę jak na kotlety mielone. Jeżeli będzie zbyt rzadka, to dodaj bułki tartej.

Krok 4

Uformuj małe kuleczki, obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym głębokim oleju.

Krok 5

Kiedy będą złote, wyciągnij je i odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej