
Składniki
null
2 plastry
100 gramów
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę przegotuj, umyj, włóż do rondla, zalej gorącą wodą i gotuj około 40 minut.
Krok 2
Następnie dodaj estragon, włoszczyznę i sól.
Krok 3
Do dwóch szklanek gorącego rosołu włóż listki estragonu i plasterki cytryny. Dodaj masło i zagotuj.
Krok 4
Ugotowaną kurę podziel na porcje i polej przygotowanym, przecedzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej