Kura z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura z estragonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 plastry

100 gramów

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę przegotuj, umyj, włóż do rondla, zalej gorącą wodą i gotuj około 40 minut.

Krok 2

Następnie dodaj estragon, włoszczyznę i sól.

Krok 3

Do dwóch szklanek gorącego rosołu włóż listki estragonu i plasterki cytryny. Dodaj masło i zagotuj.

Krok 4

Ugotowaną kurę podziel na porcje i polej przygotowanym, przecedzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej