Ziemniaki pieczone w całości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki pieczone w całości

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

20 mililitrów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zawijamy w folię , każdy osobno , dodając po łyżce masła , i pieczemy w temperaturze 170 stopni C do miękkości .

Krok 2

Do śmietany dodajemy zieleninę i pokrojoną drobno paprykę . Doprawiamy do smaku przyprawami .

Krok 3

Gotowe ziemniaki obieramy z folii . Nacinamy na każdym krzyżyk i , naciskając go palcami z czterech stron , tworzymy otwór na śmietanę .

Krok 4

Ziemniaki podajemy udekorowane szczypiorem i papryką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki pieczone w całości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej