Frittata z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 plastry

3 łyżeczki

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.

Frittata z szynką - Krok 1

Krok 2

Szynkę i czerwoną cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, zalej jajkami.

Frittata z szynką - Krok 2

Krok 3

Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej. Oprósz frittatę startym parmezanem i przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez kilka minut.

Frittata z szynką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frittata z szynkąFrittata z szynką

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.