Kapuśniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

null

2 łyżki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu rozkrusz drożdże z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem.

Krok 2

Margarynę posiekaj z resztą mąki, a następnie dodaj sól, jajka, żółtka, śmietankę i wyrośnięte drożdże.

Krok 3

Zarób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Formuj drożdżóweczki i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej