Ziemniaki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki meksykańskie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, włóż do wrzącej wody i gotuj 15 minut. Odcedź, zalej zimną wodą i zostaw w niej na ok. 15 minut. Następnie obierz ze skórki i pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej mocno olej, dodaj ziemniaki układając je płasko o obsmażając na rumiano. Gdy już wszystkie będą rumiane z obu stron dorzuć bardzo drobno posiekaną cebulę i smaż razem chwilę aż ta się zrumieni.

Krok 3

Wlej pomidory i dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, wlej kilka łyżek wody i smaż dalej aż sos zgęstnieje. Podawaj na gorąco posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miętus w winnym sosie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej