Leczo z kluskami lanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z kluskami lanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z nasion i pokrój w paski, cebulę w piórka. Cukinię przetnij wzdłuż na 4 i wytnij nasiona, następnie pokrój w plastry, z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i lekko ją podsmaż, dodaj resztę warzyw, smaż 5 min.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę oraz Fix Knorr, dokładnie wszystko wymieszaj. Duś ok 5 min. Do gotowego leczo dodaj kluski lane, wymieszaj i podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z kluskami lanymiLeczo z kluskami lanymi

Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.