
Składniki
4 sztuki
null
null
6 sztuk
3 łyżki
null
2 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, przełóż do miski, wyciśnij tam 3 ząbki czosnku i posyp curry. Dodaj trochę oliwy i zamieszaj. Zostaw mięso na 30 minut by nasiąkło przyprawami.
Krok 2
Następnie przełóż piersi na patelnię, dodaj trochę oliwy. Smaż piersi 3 minut, dodając curry
Krok 3
Następnie dodaj pokrojone w kostkę ananasy. Wszystko razem mieszaj.
Krok 4
Po 2 minutach dodaj wiórek kokosowych i rodzynek. Zamieszaj.
Krok 5
Następnie wciśnij 3 ząbki czosnku.
Krok 6
Dodaj sól, pieprz do smaku, 2 łyżeczki bazylii suszonej.
Krok 7
Następnie wlej mleczko kokosowe, dokładnie mieszając. Dodaj kurkumę i curry do smaku. Duś wszystko jeszcze jakieś 3 minuty mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej