
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
500 gramów
1.5 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na małym ogniu rozpuść masło. Wsyp mąkę i praż ok. 25 minut.
Krok 2
Dodaj cukier waniliowy i wiórki. Praż 5 minut, a następnie dosyp cukier.
Krok 3
Wszystko rozpuść i odstaw, a kiedy się troszeczkę ochłodzi formuj małe kulki. Możesz obtoczyć je w posiekanych orzechach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej