Łatwy placek owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwy placek owocowy

Autor: sylwusia29

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

1 szklanka

125 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, cukier waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlej roztopioną margarynę.

Krok 2

Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy. Jabłka pokrój na kawałki, daj do ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem. Taki placek można też upiec ze śliwkami lub rabarbarem.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Ż

    Marzena Ż , 15.05.2015

    szybko i smacznie mega

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwy placek owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tort Napoleon
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej