Leśne spaghetti z batatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leśne spaghetti z batatami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 gram

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone w kostkę grzyby. Podsmażamy na złoty kolor.

Krok 2

Bataty obieramy i kroimy w drobną kostkę. Gotujemy do miękkości w wodzie z odrobiną soli. Odcedzamy i dodajemy do prawdziwków. Dodajemy majonez i przyprawy.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do warzyw na patelni. Dosypujemy kapary i całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsiki z tofu - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej