Jesienne flaczki z kani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienne flaczki z kani

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.

Krok 2

Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej