
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane ziemniaki rozgniatamy, dodajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.
Krok 2
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni z powstałej masy ziemniaczanej formujemy małe kulki trochę większe od orzechów laskowych i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 25 - 30 minut na złoty kolor.
Krok 3
W międzyczasie przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z koperkiem, podajemy z ciepłymi kuleczkami ziemniaczanymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej