Pasta z czosnku niedźwiedziego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z czosnku niedźwiedziego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście czosnku umyj i dokładnie osusz. Przesiekaj nożem.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce, dopraw przyprawą Knorr i zmiksuj na gładką masę. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z czosnku niedźwiedziegoPasta z czosnku niedźwiedziego

Jasne ząbki białego czosnku pasują niemalże do każdej wytrawnej potrawy, więc niż dziwnego, że amatorzy gotowania lubią mieć kilka sztuk w zanadrzu. Co jednak z czosnkiem niedźwiedzim? Zielone i bardzo aromatyczne liście również zyskują coraz szersze grono wielbicieli. Pesto z czosnku niedźwiedziego to prosty przepis, dzięki któremu zapoznanie z tym produktem stanie się wyjątkowo apetycznym doświadczeniem.

Dla kogo? Dla kucharzy, którzy cenią prostotę i uniwersalne receptury. Pesto z czosnku niedźwiedziego użyć można do kanapek lub jako oryginalnego dodatku do pieczonych warzyw i mięs.

Na jaką okazję? Wszystkie składniki na pesto z czosnku niedźwiedziego wystarczy wrzucić do blendera i już po chwili wyrazista w smaku pasta będzie gotowa. Problem związany z tym, co podać do kanapek na śniadanie lub kolację zostaje więc rozwiązany błyskawicznie.

Czy wiesz, że? Fanów kulinariów i ogrodnictwa ucieszy fakt, że czosnek niedźwiedzi do pesto z powodzeniem można wyhodować we własnym ogródku.

Dla urozmaicenia: Włączając do przepisu orzechy piniowe, włoskie lub pestki słonecznika, otrzymać można bardzo smaczne pesto z czosnku i orzechów – idealne do dań makaronowych.