
Składniki
6 sztuk
0.5 pęczka
1 sztuka
1 pęczek
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.
Krok 2
Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.
Krok 4
Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.
Krok 5
Ogórki kroimy w kawałki.
Krok 6
Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.
Krok 7
Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej