Litewska sałatka z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Litewska sałatka z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1.5 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wymieszaj chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), następnie delikatnie połącz ze składnikami sałatki.

Krok 3

Udekoruj sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka. Na koniec posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

Krok 4

Pokrój ziemniaki i ogórki w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Litewska sałatka z łososiaLitewska sałatka z łososia

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.